MALAYSIA

Personal Loan DIBOLEHKAN pada 3 keadaan ini

5/5 - (2 votes)



Disclaimer siap-siap.. Saya tak pernah APPROVE korang buat personal loan sekiranya korang tidak tergolongan dengan 3 golongan ini ! Jangan sewenang-wenangnya kata anda terpaksa ambil personal loan, sedangkan kesan yang buruk itu berkekalan dan tempohnya sangat panjang dan interestnya sangat tinggi ! Hanya guna personal loan apabila anda betul-betul susah, ada hutang kad kredit yang terlalu banyak, ataupun untuk rare kes, interest rate personal loan lebih rendah dari instrumen loan lain. Ada faham?

Kad Kredit bukan dosa kewangan jika:
Kelebihan guna Kad Kredit:
Formula tabung kecemasan:

Learn more about how you can multiple your wealth securely!

Click the link below to find out more:

MEDIA SOSIAL RASMI DR ADAM ZUBIR
Youtube:
Facebook:
Instagram:
Tiktok:
Twitter:
Linkedin:
Telegram:

———TIMESTAMPS———

00:00 TEASER
01:13 Pendirian saya terhadap PERSONAL LOAN..
02:53 [1] Interest rate lebih rendah dari instrumen loan lain
04:52 [2] Debt consolidation / debt swap hutang kad kredit
06:32 Kisah hutang kad kredit langsai, pergi buat baru..
07:13 [3] Personal loan untuk KECEMASAN
08:36 Mulalah buat TABUNG KECEMASAN !
09:05 Playlist video Dr Adam Zubir

———KEYWORD———

bila masa nak buat personal loan keaadan bila kita boleh apply mohon personal loan maybank ambank cimb bank islam adakah personal loan semuanya negatif atau ada nya positif tips buat personal loan cara nak buat pinjaman peribadi bukan ahlong along buat personal loan bayar kereta beli kereta guna personal loan beli kereta second hand guna ansuran peribadi proton perodua viva kelisa x50 x70 honda civic accord cara kira loan kereta cara nak kira pinjaman kereta how to calculate car loan car loans cars loans tips kira pinjaman kereta Cara pengiraan loan keretaCARA PELIK?? | Kira Bulanan Kereta | Tips Ringkas | Perodua Axia G-xtra Cara kira INTEREST dan Bayaran Bulanan beli KERETA ! Cara kira INTEREST dan Bayaran Bulanan beli KERETA ! Cara kira INTEREST dan Bayaran Bulanan beli KERETA ! Cara kira INTEREST dan Bayaran Bulanan beli KERETA ! Cara kira INTEREST dan Bayaran Bulanan beli KERETA ! Bajet Ansuran Bulanan Maksimum RM500, Kereta Apa Boleh Beli??

#DrAdamZubir​ #PersonalLoan #Kecemasan

source

Related posts

4 PERSONAL LOAN COMPANIES IN KUALA LUMPUR: BEST REVIEWS

Unlocking Financial Freedom with Public Bank Personal Loan

PERSONAL LOAN COMPANY IN SELANGOR (20 REVIEWS) – instaDuit (BB Capital Sdn Bhd)

32 comments

@east5008 January 11, 2024 at 3:47 am

Dosa dosa kewangan…😂😂 Terbaik doktor

@veyronzeone4371 January 11, 2024 at 3:47 am

Dr, saya nak buat personal loan atas sebab nak kahwin. Saya mule menyimpan sejak 2 tahun lalu tetapi duit terpakse keluar utk kegunaan emergency dan duit tu terpakse dikumpul balik tapi saya sudah kelewatan patut ke saya buat personal loan?

@amarekhwan1556 January 11, 2024 at 3:47 am

Refinance rumah atau personal loan ?, nak mintak pendapat, nak buat renovation rumah ?, mane yg lebih efektif, sebab rumah monthly dalam 5 ratus lebih,

@khairiherry3915 January 11, 2024 at 3:47 am

perlu ke saya ambil personal loan 50k utk renovate rumah dlm tahun ni…utk makluman setiap tahun saya ade kenaikkan rm250.saya kira dalam 3 tahun saya dah ada rm 750 kenaikkan.sedangkan personal loan tu sy perlu bayar sebanyak 550 utk 9 tahun.. kalau nak menabung utk dptkan 50k tu agak makan masa.

@zuezurina5927 January 11, 2024 at 3:47 am

Dr you memang takkan jawab pertanyaan subscriber ek.

@putradanishharraz7200 January 11, 2024 at 3:47 am

Assalamualaikum semua. Saya ada tunggakan motor dengan AEON Credit Service, dan nama saya sudah pun di senarai hitamkan oleh pihak AEON. Jadi saya bercadang untuk membuat personal loan untuk menyelesaikan masalah hutang saya, dan untuk membersihkan nama saya dari disenarai hitamkan. Jadi bolehkah pihak bank menerimanya? Semoga ada jawapan. Terima kasih.

@muhammadafizi4469 January 11, 2024 at 3:47 am

Kalau buat personal loan untuk byr kos kereta kena tarik boleh ke encik

@kamalsulaiman1926 January 11, 2024 at 3:47 am

Bagaimana personal Loan untuk beli tanah pertanian dan tukar status kediaman..dan pecah Loan bergeran?

@akashahjamil5201 January 11, 2024 at 3:47 am

Skng personal loan ada offer flat rate interest at 3.35%, is it wise we use personal loan to invest in ASB?

@haliezahusin631 January 11, 2024 at 3:47 am

Saya tak bagi anak sy ambil credit card. buat simpanan just guna debit card jika perlu. Cut semua perbelajaan yg bukan2 contoh guna h/phone yg terlalu mahal, kereta yg premium. Pakai jer yg ala kadar. Nak buat pinjaman hanya utk kereta dan rumah saje. even motor pun better beli cash. Brg electric ke perabot ke beli cash Klu tak mampu tak payah beli. Alhamdullilah anak buat saving dah banyak.

@MohdFaiz-jt7pf January 11, 2024 at 3:47 am

saya nk tanya ?kalau nk beli kereta buat personal loan ? nk buat sebab kereta tak boleh loan 😩😩mohon pencerahan?

@Johan1994- January 11, 2024 at 3:47 am

maksudnya kalo boleh personal loan utk piihan terakhir😂👍👍👍👍mantap lah explain dr

@arifsenai6763 January 11, 2024 at 3:47 am

Gais Aku Selama Ni Beli Kenderaan Semua Cash Dan Tak Pernah Buat Pinjaman Bank , Tapi Skrg Aku Rasa Mcm Nak Buat Personal Loan Dalam 10k Bank Apa Yang Paling Senang Luluskan Ya ?

@budaklemon January 11, 2024 at 3:47 am

bole tak buat personal loan pastu duit tu letak dekat asb?

@muhammadfakrulhakim1940 January 11, 2024 at 3:47 am

Dr. apa pandangan Dr jikalau ambil personal loan dan simpan dalam tabung haji? saya ada hutang2 lain saya nk byr dlm masa terdekat dan selebihnya saya simpan dalam tabung haji

@alverniapriska631 January 11, 2024 at 3:47 am

“Banyak buat dosa kewangan”😂😂😂😂😂😂

@alienlodejavu9504 January 11, 2024 at 3:47 am

terima kasih Adam, lepas tgk video ini baru sy tau macam mana nk settle hutang kad kredit dgn cara yg betul

@abdulaziz-vf4hv January 11, 2024 at 3:47 am

Salam doktor brpa interes mix utk personal loan yg spatutnya bank kenakan bg pinjaman cnth nya pinjaman 30k utk tempkh 7thn

@shefa1353 January 11, 2024 at 3:47 am

Hi Salam Doc,for example, personal loan offer 20k untuk saya settle kan 8k hutang credit card from different bank. Then saya ada extra money 12k, extra monry tu i buat ASB financing 5k untuk loan 100k. Berbaloi ke buat macamni? atau settle kan sahaja hutang credit card dgn bayar bulanan mcm biasa. harap dr dapat menjawab soalan ni. terima kasih doc

@apismalik5398 January 11, 2024 at 3:47 am

Adakah interest tu riba? Bolehkah bagi cara untuk mengelak riba?

@muhdhilmi5875 January 11, 2024 at 3:47 am

Tapi personal loan kena bayar cas ya?

@muhamadizzul2499 January 11, 2024 at 3:47 am

Bank apa ya yang interest rendah kalau nak buat personal loan ?

@reenhaixer4856 January 11, 2024 at 3:47 am

dr, saya nak tanya. saya gaji bawah 2k tapi saya nak buat personal loan 5k boleh ke? atas dasar urusan kecemasan, sebab saya check di maybank2u wajib gaji serendah2 nya 3.5k

@shamsulamiruddin2170 January 11, 2024 at 3:47 am

Kalo beli moto cash hrga around 10k, ok x guna personal loan

@eyenregera8911 January 11, 2024 at 3:47 am

Dr, saya ada pertanyaan. If I apply personal loan for my education? Here's my reason, aku ada cash. But in saving and I don't intend to use my saving sebab risau in the future ada masalah kewangan (family ada money problem etc). My income per month is about 1.7k, and my monthly expenses is only about 30% more or less but less than 35%. I intend to get a diploma (part time study) since my education level is only until SPM. I'm 25 years old and haven't married yet.

@Highrole89 January 11, 2024 at 3:47 am

@Dr. Adam Zubir saya tak jelas tentang penyatuan loan dari bank. PTPTN kereta loan rumah boleh ke disatukan.

@pejuangrm4643 January 11, 2024 at 3:47 am

nice video Dr. Adam, boleh try juge game teka warna
saya baru withdraw 10k dari game tu
cara dan bukti withdraw 10k dah saye kongsikan di yutube saye

@saifulprefect January 11, 2024 at 3:47 am

saya nak tanya pasal kredit kad. yang mana yang kita perlu bayar. outstanding balance atau statement balance? jawapan Google semua bahasa inggeris. paham sikit je.

@ashraf____0165 January 11, 2024 at 3:47 am

Dr, apa pendapat dr tentang hugosave sg visa platinum debit card which is spend, save and invest at the same time? boleh mintak review.. terima kasih.

@shahrizal3116 January 11, 2024 at 3:47 am

Kalau lah saya jumpa awal lagi channel dr adam zubir saya rasa sekarang saya x terjebak dgn hutang jahat yg sangat tinggi setiap bulanan dan masih tertekan serasa mcm nak bunuh diri je well umur saya pun baru 21 yes amat rumit nak explain

@hafizaljunid5079 January 11, 2024 at 3:47 am

Sye buat personal loan sbb ikut kawan.mula2 ok la.seronok dpt duit.skrg rasa menyesal.utang byk lg.interest 4.9%..masa buat tak pikir panjang. Bank pn mcm AH LONG.salahkan diri sendiri.bkn org lain.

@TheAshaari January 11, 2024 at 3:47 am

Dr boleh tak ASBF kita pinjamkan untuk anak yg dah berumur 18..yg masih belajar dan ibubapa sebagai pembayar sehingga anak itu boleh berkerja sendiri..
Klu boleh ..berapa pinjaman minima..

Comments are closed.